top of page

Un somni fet realitat

Hola! Tothom és benvingut a la meva consulta. Passeu, passeu!


Avui m'agradaria explicar-vos com he arribat fins aquí, a tenir la meva pròpia consulta de logopèdia i fer realitat el meu somni.


Tot va començar l'any 2004, que no se'm va ocòrrer una altra cosa que posar-me a estudiar un cicle d'interpretació de llengua de signes. Sí, "la llengua dels sords", "aquells gestos que fan els sords amb les mans". Em semblava molt interessant però no tenia ni idea de tot el camí que m'esperava.


Així que vaig passar-me dos anys de la meva vida descobrint un món totalment nou per mi, una realitat i una cultura diferent. Vaig tenir l'oportunitat no només d'aprendre la Llengua de Signes Catalana (una preciosa llengua, per cert), sino també de conèixer gent Sorda, d'empapar-me de la seva cultura i de defensar la seva llengua. I de pensar que era molt injust que els logopedes haguessin obligat als Sords a parlar de forma oral. Sí, obligat! Els havien lligat les mans durant molt de temps perquè no es puguessin comunicar en la seva llengua natural (qualsevol llengua de signes). Els logopedes han tingut molt mala fama dins la Comunitat Sorda, però també era veritat que existien els logopedes que defensaven una modalitat de comunicació bilingüe pels sords. I vaig decidir que jo volia ser una d'elles. Una logopeda que defensés la llengua de signes com a llengua natural de les Persones Sordes però, també, la que els donés les estratègies per poder comunicar-se en llengua oral en aquesta societat.


D'aquesta manera, en acabar el cicle d'interpretació vaig començar a fer la carrera de logopèdia. El meu objectiu era treballar en un futur amb nens i nenes sords. Però tampoc m'esperava descobrir tot un món dins la logopèdia. Un munt de conceptes nous van aparèixer a la meva vida i allà s'han quedat (dislàlia, disfèmia, afàsia, disàrtria, alèxia, dislèxia, disgrafia, Wernicke, Broca, Luria......). I haig de reconèixer que m'apassiona la capacitat de comunicació que tenim els éssers. M'apassiona la logopèdia i tot lo relacionat amb el llenguatge, la comunicació, la parla, la veu, la deglució i el funcionament del cos humà, però sobretot el funcionament del nostre cervell.


I de voler ser logopeda de nens i nenes sords vaig acabar volent ser LOGOPEDA. Aleshores, al acabar la carrera vaig voler aprofundir i vaig completar la meva formació amb cursos, conferències, màsters, xerrades.... Mai tens prou coneixement com a logopeda, és un camp tan ampli que sempre et queda alguna cosa per aprendre, i sempre vols saber més sobre tot lo relacionat amb la logopèdia. És tan apassionant!


Així que mentre anava compaginant la meva feina com a logopeda a diversos centres, i la meva formació continuada, vaig pensar que crear la meva pròpia consulta seria un somni fet realitat. Un espai on el pacient sigui lo primer, on se li respecti i es vetlli per la seva rehabilitació i benestar; un centre creat des del cor on tothom se senti a gust, tan petits com grans, o al menys, aquest és el meu objectiu.Però això era només un somni que no acabava de fer-se realitat. Sempre es té una mica de por al engegar-te en un projecte d'aquestes característiques. Però finalment, animada per diverses persones m'he decidit, i el meu somni s'ha fet realitat. La meva consulta està oberta i tothom pot venir a visitar-la. Espero que us sentiu tan a gust com jo en ella.


A partir d'ara, a aquest blog trobareu entrades de tot tipus, més científiques, més personals... Però sempre relacionades amb la meva passió, la meva feina: la LOGOPÈDIA.

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Buscar per tags
Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
bottom of page